Pierre Casiraghi verbetert zeilrecord

Een dolgelukkige Pierre Casiraghi is aangekomen in Rio de Janeiro, aan boord van het zeilschip Maserati dat als eerste over de finishlijn ging in de race van Kaapstad naar Brazilië.

''Het was geen gemakkelijke race, de weersomstandigheden waren soms erg zwaar”, aldus de zoon van prinses Caroline, en neef van vorst Albert II. De Maserati was evenwel pijlsnel en legde de 3300 nautische mijlen af in de recordtijd van 10 dagen, 11 uur, 29 minuten en 57 seconden.

''Het is puur gevoel van geluk om hier in Rio aan te komen met een record. Het is buitengewoon”, aldus Pierre, die als bemanningslid namens de Yacht Club Monaco aangemonsterd was op de boot van Giovanni Soldini. Het oude record stond op 12 dagen, 16 uur en 49 minuten.

Pierre Casiraghi vertelde aan de krant Monaco Matin dat hij veel had opgestoken van de bootrace. ''We hebben er alles aan gedaan om zo snel mogelijk te zeilen en dat heeft zich op het einde uitbetaald. Ik heb ongelooflijk mooie momenten beleefd. Ik heb enorm veel geleerd.”

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen