Luxembourg Pandemic Coronavirus Covid19

Oeps! Vakantie groothertog Henri valt niet in goede aarde

De Luxemburgse groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa hebben een misstap gedaan die bij veel mensen in slechte aarde viel. De afgelopen dagen kregen ze ladingen kritiek over zich heen omdat ze met kerst op vakantie zijn gegaan naar hun nieuwe vakantie-appartement in de Zuid-Franse badplaats Biarritz.

In de kranten en op sociale media wordt het paar verweten geen goed voorbeeld te geven nu de nationale coronamaatregelen vragen om zoveel mogelijk thuis te blijven. Er is in het groothertogdom zelfs een avondklok van kracht. Premier Xavier Bettel heeft woensdag op RTL Luxemburg de vakantiereis verdedigd. Hij zag “geen enkel probleem”, want er is – anders dan in Nederland – geen negatief reisadvies. 

Daarnaast staat de groothertog in dagelijks contact met het paleis om zijn taken te kunnen blijven uitvoeren. Dat bleek ook wel want op 24 december ondertekende hij in Biarritz het besluit tot aanvullende coronamaatregelen. Daardoor kwam zijn buitenlands verblijf ook aan het licht. Het groothertogelijk paar had in de zomer ook al kritiek gekregen op een buitenlandse vakantie, deels ook in Biarritz waar ze een nieuw onderkomen hebben gekocht. De ophef in Luxemburg doet denken aan de commotie die in Nederland ontstond toen het koninklijk gezin aan het begin van de herfstvakantie met het regeringsvliegtuig naar de vakantiewoning in Griekenland vertrok.

LEES OOK:

4x feestelijke outfits van de royals

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.