Louis 3

Louis van Luxemburg is vandaag jarig!

In Engeland kennen ze kleine prins Louis, die in april 2 werd. En in Luxemburg kennen ze ‘grote’ Louis, die vandaag 34 kaarsjes mag uitblazen!

Zijn vader is groothertog Henri. En de opvolger van Henri is – als alles goed gaat – oudere broer Guillaume (ook: Willem). Guillaume werd onlangs voor de eerste keer vader van kleine Charles. Louis zelf heeft twee zoons, Gabriel en Noah. Die kreeg hij met zijn ex-vrouw Tessy. Meer over Louis las je vorig weekend al in ons profiel-artikel.

Het gezin is groot: vader Henri, moeder María Teresa en vijf kinderen. Te weten: Guillaume, Félix, Louis, Alexandra en Sébastien. Hun leeftijden zijn respectievelijk: 38, 36, vandaag 34!, 29 en 28. We zijn benieuwd hoe Alexandra opgroeien als enige zus tussen vier broers heeft beleefd!

Louis mag vandaag dus 34 kaarsjes uitblazen! Via de officiële kanalen is een foto van hem gedeeld, waarop hij samen met zijn ouders staat. Bepaald geen nieuwe foto, nee, het is een babyfoto! We zien baby Louis in de armen van zijn moeder. En verder valt op dat María Teresa en met name Henri zeer zongebruind zijn. Het was blijkbaar warm, in de zomer van 1986!

Louis Luxemburg 2

Lees ook:

Bonusfoto van prins Louis gestuurd naar trouwe Britse royaltyfans

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @courgrandducale

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen