Kidman wil Grace aan familie Monaco tonen

Nicole Kidman zou de film Grace of Monaco graag laten zien aan prins Albert van Monaco en zijn familie. Dat bekende de actrice woensdag voorafgaand aan de wereldpremière van de film op de openingsavond van het festival.

Zij reageerde daarmee op de weigering van de familie om aanwezig te zijn. “Ik vind het heel erg jammer”, stelde Kidman. “De film heeft geen enkele kwade intenties naar Albert of de rest van de familie van Grace en prins Rainier.”

De actrice beklemtoonde dat het verhaal dat de film vertelt alleen is gebaseerd op realiteit. “Maar het is geen biopic, we hebben er van alles bij verzonnen. Zo gaat dat nu eenmaal in films.”

Huiverig

Kidman begrijpt overigens wel dat de royals van Monaco huiverig zijn om de film te kijken. “Het gaat over hun vader en moeder: ze willen hun privacy beschermen. Maar de film is met liefde gemaakt. En ik heb de rol met veel liefde gespeeld. Ik denk dat ze uiteindelijk heel trots zijn op het resultaat, en wat we over hun ouders vertellen.”

De actrice heeft geprobeerd in haar vertolking de essentie van prinses Grace te vinden. “Ik heb vaker mensen gespeeld die daadwerkelijk hebben bestaan”, vertelde Kidman. “Maar er is geen eenduidige aanpak voor dat soort rollen.”

Bronnen

Voor Grace Kelly was er veel materiaal voorhanden om te bestuderen. “Ik heb er vijf maanden over gedaan om haar bestuderen. Ik heb filmbeelden gezien, en ik heb heel veel over haar gelezen. Maar ik wilde haar vooral niet gaan nadoen. Ik wilde langzaam in haar huid kruipen, en haar schoonheid en haar gratie tot leven brengen.”

Grace of Monaco is begin juni in de Nederlandse bioscopen te zien.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen