Henri en Maria Teresa bezoeken Luxemburgs Gezondheidsinstituut

De groothertog en zijn vrouw hebben zich gistermiddag laten bijpraten over alles dat de taakgroep doet in strijd tegen het coronavirus,

Het paleis maakte zelf bekend dat het bezoek heeft plaatsgevonden. Over Henri en Maria Teresa kwamen lange tijd berichten naar buiten dat zij zich minder populair hadden gemaakt bij het Luxemburgse volk. Zo bleek Maria Teresa alles op het vlak van personeelsbeleid, de hofhouding, naar zich toe te hebben getrokken. En gaan verdrietig genoeg de geplande feestelijkheden rondom de aanstaande geboorte van het eerste kindje van zoon Willem en schoondochter Stéphanie, niet door vanwege corona.

Lees ook:

In het Gezondheidsinstituut sprak het paar met de taakgroep Research Luxembourg Covid-19. Deze coördineert alle activiteiten en communicatie van de ministeries, ziekenhuizen en onderzoekscentrums die zich bezighouden met corona. Ook over de afdelingen oncologie, infectiologie en immunologie werd meer geleerd tijdens het bezoek.

https://twitter.com/CourGrandDucale/status/1257359622446428166

Henri en zijn vrouw hebben zich sinds het begin van de crisis afgezonderd op kasteel Colmar-Berg. Dat ligt in het kanton Mersch, een centrale regio in Luxemburg.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Twitter @CourGrandDucale