Feestelijkheden rondom geboorte Luxemburgs prinsje of prinsesje nu al gecanceld

De kleine troonopvolger moet nog geboren worden, maar nu is al bekend dat er geen grote publieke vieringen komen om de nieuwe royal baby te verwelkomen.

Stéphanie is de 36-jarige dochter van groothertog Henri en zijn vrouw Maria Teresa. Zij verwacht in de komende weken een eerste kindje, dat de toekomstige troonopvolger van het kleine land zal worden. Prins of prinsesje is in het geval van Luxemburg niet helemaal correct. Luxemburg is een hertogdom. De kleine gaat dus een (groot)hertog of -hertogin heten.

Rondom de geboorte gaan de geplande feestelijkheden niet door, vanwege corona. Dus alleen via bijvoorbeeld social media zal de blije gebeurtenis door de trotse ouders en grootouders gedeeld kunnen worden. Extra jammer voor Henri en Maria Teresa, die na een periode van negatief nieuws over henzelf, wel een opsteker konden gebruiken.

Lees ook:

Het Luxemburgse paar werd onder meer het centrale punt van een schandaal na een onderzoek over de gang van zaken aan het hof. Henri kwam niet rooskleurig uit dit onderzoek, maar zijn echtgenote zelfs nog minder. Zij zou met strenge hand het hele personeelsbeleid over hebben genomen. Ze beloofden beterschap. Maar ten tijde van de uitkomsten, was het blijde nieuws van Stéphanies zwangerschap hiermee inmiddels behoorlijk overschaduwd.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA/SIP/POOL (archieffoto Kate met Stéphanie, in 2017)