Falcao maakt selfie met prins Albert

Niemand minder dan prins Albert II zelf kwam donderdagmiddag naar de nieuwe winkel voor fans van voetbalclub AS Monaco om deze te openen voor het publiek. Albert is zelf trouw supporter van de in de hoogste Franse voetbalcompetitie, de Ligue I, uitkomende ploeg.

Prins Albert liet zich in de ‘football store’ fotograferen met spelers van AS Monaco, onder wie João Mountinho, Radamel Falcao en Valerie German. Falcao plaatste een zelfde op zijn Instagram.

Volgende week zondag speelt ASM de eerste wedstrijd in het eigen Stade Louis II tegen Lorient. Albert, maar ook zijn neef Pierre Casiraghi, is vaste tribuneklant.

De vorst schroomt daarbij ook niet om bij treffers van de thuisploeg flink uit zijn dak te gaan. AS Monaco wordt sinds 2011 financieel gesteund door de Rus Dimitri Rybolovlev. Dat was de redding van de club, die op dat moment onderaan de tweede divisie bungelde. Rybolovlev strooide met miljoenen euro’s om spelers aan te kopen en AS Monaco weer terug te brengen naar de top. In die opzet is hij geslaagd. De ploeg finishte vorig jaar als tweede achter kampioen Paris SG.

Eén sterspeler kon Rybolovdev deze zomer niet behouden. James Rodríguez werd na zijn spectaculaire optreden met Colombia tijdens het WK in Brazilië verkocht aan Real Madrid.