Charlène niet naar Rio vanwege zikavirus

Prinses Charlène gaat niet naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. “Ze maakt zich zorgen over de gezondheidsrisico’s”, zei prins Albert van Monaco tegen People. “Wat ze heeft gehoord en gelezen over het zikavirus zint haar niet.”

Ook Albert maakt zich zorgen over de gezondheidsrisico’s in Brazilië en gaat maar een paar dagen naar Rio. “Natuurlijk maak ik me zorgen. Iedereen die gaat, atleet of toerist, moet zich zorgen maken.” Albert heeft het onder meer over het naar verluidt vervuilde water waarop de windsurfers en zeilers aan de bak moeten.

Albert en Charlène hebben heel wat Olympische Spelen bezocht. Bovendien hebben ze beiden deelgenomen. Charlène maakte in 2000 deel uit van de Zuid-Afrikaanse zwemploeg, Albert nam meermaals deel aan het bobsleeën. De prins is bovendien lid van het Internationaal Olympisch Comité.

Los van de gezondheidsrisico’s heeft Charlène nog een reden om niet naar Rio te gaan: de negentien maanden oude tweeling Jacques en Gabriella. “Ze wil niet zo lang gescheiden zijn van de kinderen”, weet Albert. “En ze zijn nog te jong om mee te nemen.”

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen