Albert en Charlène verwachten kindjes voor de kerstdagen

Prins Albert II van Monaco en prinses Charlène verwachten hun tweeling nog voor de kerstdagen. Dat heeft de prins verklapt tegenover de Monegaskische krant Monaco-Matin.

Albert liet eerder al eens weten dat hij zich graag laat verrassen door het geslacht van zijn ongeboren tweeling en daar blijft de prins bij. "Ik wil het niet weten voor de geboorte", aldus de prins die in het gesprek ook praat over de feestelijkheden rond de geboorte. De bedoeling is om met de hele familie voor het paleis te verschijnen als de tweeling is geboren. Het moet een groot feest worden voor alle inwoners van Monaco.

Na de geboorte zullen ook saluutschoten worden gelost. Voor een zoon zijn dit traditiegetrouw 101 schoten en voor een meisje 21. Maar de prins maakt de krant duidelijk dat hij niet van plan is deze traditie te volgen. "Het zullen er geen 101 of 21 zijn, hoeveel wel blijft voorlopig nog even een verrassing." Prinses Charlène is momenteel al met zwangerschapsverlof, maar liet zich woensdag tijdens de nationale feestdag wel even zien (zie foto).

Uitzondering

Prins Albert geeft niet vaak interviews. Voor de Monegaskische krant maakte de prins een uitzondering. Hij sprak zo'n 1,5 uur met Monaco-Matin. Het hof van Monaco maakte in oktober een eind aan alle babygeruchten door de komst van de tweeling te bevestigen. Prins Albert II van Monaco (56) en prinses Charlène (36) kondigden eind mei aan dat ze een baby verwachten.

Beide kinderen komen in aanmerking voor de troon, maar in Monaco geldt nog steeds het mannelijk eerstgeboorterecht. Dat betekent dat jongens voorrang hebben op meisjes, ook als die eerder zijn geboren.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen