×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vorstenhuis Monaco blijft boos over film

  Film over Grace in de ban

  Vorstenhuis Monaco blijft boos over film

  Het vorstenhuis van Monaco wil op geen enkele manier in verband worden gebracht met de film, staat in een vrijdag uitgebracht communiqué.


  Grace of Monaco opent op 14 mei het Festival van Cannes. Nicole Kidman is in de film te zien als Grace Kelly en acteur Tim Roth kruipt in de huid van prins Rainier. De film van de Franse regisseur Olivier Dahan is in de ogen van prins Albert niet realistisch. De regisseur en producenten 'hebben geweigerd om rekening te houden met de talrijke opmerkingen van de familie'.

  Het vorstendom had al geprotesteerd tijdens de opnames van de film. De film zou historisch onjuist zijn en de familiegeschiedenis verdraaien. ''De familie betreurt het dat zijn geschiedenis wordt misbruikt voor commerciële doeleinden'', staat in de nieuwe persverklaring van het paleis.

  Kelly

  Grace Kelly was een beroemde actrice in Hollywood die later de vrouw werd van prins Rainier van Monaco. Zij speelde onder meer in drie films van Alfred Hitchcock en won een Oscar voor haar rol in de film The Country Girl. Toen zij met Rainier trouwde, moest ze stoppen met acteren, overigens zeer tegen haar zin.

  Grace of Monaco draait vanaf 5 juni in de Nederlandse bioscopen.

  2 mei 2014 - 14:33