×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Albert spreekt Monegasken toe

  Na geboorte Gabriella en Jacques

  Video: Albert spreekt Monegasken toe

  Prins Albert van Monaco heeft als kersverse vader de bevolking van het vorstendom toegesproken. Hij deed dit in een videoboodschap. Gisteravond beviel zijn echtgenote Charlène van een tweeling: prinses Gabriella en prins Jacques.


  Hieronder volgt de volledige tekst van de verklaring, zoals vertaald uit het Frans:

  ‘Mijn waarde landgenoten en inwoners van het prinsdom,

  Met grote vreugde kondig ik u aan dat prinses Charlène, mijn geliefde echtgenote, op 10 december 2014 het leven heeft geschonken aan een jongen en een meisje, die de volgende namen dragen: Jacques Honoré Rainier, die erfprins zal zijn, en Gabriella Thérèse Marie, prinses en tweede in lijn voor troonopvolging.

  Graag deel ik dit vreugdevolle moment met de Monegasken en in bredere zin met alle inwoners van mijn land. Ik weet dat u bent verenigd in hetzelfde gevoel van saamhorigheid, rondom de prinses en mijzelf.

  Ik dank allen, in Monaco en overal ter wereld, die hun medeleven hebben betoond aan de prinses, mijzelf en mijn familie.

  Laten we God danken voor dit grote geluk.’

  11 december 2014 - 14:02