×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video – Albert en Charlène met tweeling geïnterviewd

  Prinselijk paar open over gezinsleven

  Video – Albert en Charlène met tweeling geïnterviewd

  Prins Albert van Monaco en zijn vrouw Charlène hebben dinsdag een persoonlijk interview op Facebook gedeeld. Op de video praten ze samen over de opvoeding van de tweeling Jacques en Gabriella, die vorig jaar op 10 december zijn geboren in het Princesse Grace-ziekenhuis in Monaco.


  Het prinselijk paar praat in de Salon des Glaces in Monaco vrijuit over de tweeling en hoe de twee kleintjes hun leven hebben veranderd. De video begint met de saluutschoten die vorig jaar bij de geboorte werden gelost, beelden van het moment dat de trotse ouders hen vanaf het paleisbalkon aan de bevolking toonden en de doopceremonie in de kathedraal van het prinsdom.

  Prins Albert vertelt dat zijn echtgenote een hele goede moeder is voor hun tweeling prins Jacques en prinses Gabriella. Over de kinderen verklapt Albert dat ze graag spelen en beweeglijk zijn, vooral Jacques. Bovendien, zo vervolgt Albert, kunnen de kinderen goed overweg met andere kinderen en volwassenen die ze allemaal ontmoeten. Opvallend is dat Charlène zich alleen in het Engels uitdrukt als ze onder meer vertelt hoeveel de kinderen haar amuseren.

  Gabriella lijkt veel op Albert, vertelt de prins. Zelf ziet hij ook veel uiterlijke kenmerken van Charlène terug in beide kinderen. ''Het is nog een beetje vroeg om te zeggen'', legt Albert uit. Verder blijkt dat Charlène graag met de kinderen gaat zwemmen. Dit kunnen ze al heel goed en dat noemt Albert bewonderenswaardig. ''We hopen dat ze net als wij van sport gaan houden, van watersport op de eerste plaats."

  " LL.AA.SS. le Prince Albert et la Princesse Charlene ont souhaité offrir pour le 1er anniversaire des enfants Jacques et Gabriella, le 10 décembre dernier, ce film DVD enregistré quelques semaines avant les Fêtes de Noël dans le prestigieux Salon de Glaces. Ce lieu bien connu des Monégasques et des amis de la Principauté est utilisé pendant la Fête Nationale, lors de l’apparition de la Famille Princière aux fenêtres. Le Couple Princier répond en toute décontraction aux questions du journaliste Australien Richard Barnes sur cette année exceptionnelle qui a changé leur vie, une année marquée également par les 10 ans de Règne du Prince Albert. Cet entretien inédit en présence des enfants, Jacques et Gabriella a été tourné par les caméras de MonacoBroadcast, sous la direction de Jérôme Revon et avec le concours des Archives Audiovisuelles de Monaco ".

  Posted by Palais Princier de Monaco – Prince's Palace of Monaco on dinsdag 29 december 2015

   

  29 december 2015 - 14:56