×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Stéphanie bij benefietdiner Fight Aids Monaco

  Ik wil discriminatie en isolement bestrijden'

  Stéphanie bij benefietdiner Fight Aids Monaco

  Prinses Stéphanie van Monaco is vrijdagavond in de Monte Carlos Sporting Club aanwezig bij het grote benefietdiner en concert van Fight Aids Monaco. Stéphanie, zus van prins Albert II, is de oprichtster van de stichting die dit jaar haar 10-jarig bestaan viert.


  "Het was mijn bedoeling om mensen met hiv te helpen", vertelde Stéphanie in een interview met Monaco Matin over haar motivatie om de organisatie in 2004 op te richten. "Ik wilde de discriminatie en het isolement waarin mannen en vrouwen met aids te maken hadden, bestrijden. Aanvankelijk richtten we ons op de eigen regio, maar inmiddels hebben we ook een internationale dimensie."

  Jaarlijks houdt de stichting een groot gala om geld op te halen, zoals dat in Nederland bijvoorbeeld gebeurt met het Amsterdam Diner. Toegang tot diner en concert, waar de Franse zanger Christophe Maé optreedt, kost 170 euro. Stéphanie is zelf eregast. "Ik hoop dat we met Fights Aids Monaco effectief blijven in het ondersteunen van mensen met aids. Dat is het belangrijkste", aldus de prinses. "Maar mijn hoop is ook dat de houding in de wereld ten aanzien van aids verandert. Op het gebied van acceptatie is nog veel te winnen."

  25 juli 2014 - 15:37