×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Stéphanie in verwachting

  Baby wordt tweede in lijn van troonopvolging

  Stéphanie in verwachting

  De Luxemburgse erfgroothertogin is in verwachting.


  Dat heeft het hof vrijdag namens haar dolblije schoonouders groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa bekendgemaakt. De baby wordt in mei verwacht. Het wordt het eerste kind van Stéphanie en haar man erfgroothertog Guillaume (38) die in oktober 2012 trouwden.

  De baby wordt de tweede in lijn van troonopvolging, na Guillaume. Dat betekent dat diens broer prins Félix een plaatsje opschuift. Ook diens kinderen prinses Amalia en prins Liam komen een stapje verder te staan van de troon. Zolang het erfgroothertogelijk paar geen kinderen had, was Amalia de eerstvolgende in de generatie na Guillaume en Félix.

  Guillaume en Stéphanie woonden het afgelopen jaar in Londen, waar het toekomstige staatshoofd van Luxemburg studeerde aan het Royal College of Defence Studies. Waar beiden ook genoten van de betrekkelijke anonimiteit. In de zomer zat de cursus erop en keerden ze terug naar Luxemburg om de publieke taken te hervatten.

  Stéphanie viel in oktober in voor haar schoonmoeder Maria Teresa bij het staatsbezoek van het Belgische koningspaar aan Luxemburg. Maria Teresa had net een knie-operatie achter de rug. Daardoor kon ze koningin Mathilde niet vergezellen bij het bezoek.

  7 december 2019 - 16:14