×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Speciale 2 euromunt voor groothertog Jean

  Speciale 2 euromunt voor groothertog Jean

  Luxemburg herdenkt dit jaar de 50e verjaardag van de troonsbestijging van groothertog Jean op 12 november 1964 met de uitgave van een speciale 2 euro munt. Daarop staat de inmiddels 93-jarige Jean afgebeeld samen met zijn zoon en opvolger groothertog Henri.


  Het is niet voor het eerst dat Jean op een euromunt verschijnt. In 2011 sierde hij een munt van 2 euro samen met zijn moeder groothertogin Charlotte en met Henri ter gelegenheid van Jeans 90e verjaardag.
  Jean volgde in 1964 zijn groothertogin Charlotte op die vrijwillig afstand deed van de troon, zoals dat ook in Nederland gebruikelijk is. Op zijn beurt droeg Jean in 2000 de troon over. Hij woont teruggetrokken in Fischbach, maar neemt nog wel deel aan belangrijke familiegebeurtenissen zoals eerder deze maand de doop van zijn achterkleinkind Amalia in Frankrijk.
  Groothertog Jean was op 6 juni ook bij de 70e herdenking van de geallieerde landing in Normandië. Als militair had Jean daar in 1944 zelf aan deelgenomen, waarna hij betrokken was bij de bevrijding van Brussel en Luxemburg.
   

  31 juli 2014 - 12:15