×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Caroline viert zestigste verjaardag

  Prinses Caroline viert zestigste verjaardag

  Prinses Caroline van Monaco is maandag zestig jaar geworden. Haar verjaardag is tevens haar trouwdag, van haar derde huwelijk in 1999 met prins Ernst August van Hannover. Hij gaf haar een dochter, Alexandra, een hogere koninklijke rang, maar weinig geluk. Het paar is al jaren niet meer samen gezien.


  Caroline is lange tijd de 'eerste dame' geweest van het vorstendom aan de Middellandse Zee. Eerst toen haar moeder prinses Grace in 1982 bij een auto-ongeluk om het leven kwam, en na het overlijden van haar vader prins Rainier in 2005 naast broer Albert die zo lang ongetrouwd was. Pas in 2011 kon ze het stokje overdragen aan prinses Charlène, al bleef Caroline een rol spelen in Monaco.

  Caroline heeft een bewogen en bij vlagen zeer tumultueus leven achter zich. Ze rebelleerde al vroeg tegen het strakke paleisleven, koos expres verkeerde vrienden en minnaars en huwde op 21-jarige leeftijd tegen beter weten in met rokkenjager Philippe Junot. Twee jaar later kwam Caroline tot inkeer en haar tweede huwelijk in 1983 met de Italiaan Stefano Casiraghi was een betere keuze. Met hem kreeg ze drie kinderen: Andrea, Charlotte en Pierre.

  In oktober 1990 sloeg het noodlot toe toen Stefano door een bootongeluk om het leven kwam. Caroline leidde lang een teruggetrokken leven en kwam pas eind jaren negentig weer in de schijnwerpers. Ze trouwde met Ernst August, en zes maanden later werd hun dochter geboren. Maar ook de prins van Hannover bleek uiteindelijk niet de ware, al is het paar voor de wet nog steeds bij elkaar.

  Prinses Caroline bekommert zich om haar talrijke goede doelen, en om haar uitdijende schare kleinkinderen. Het zijn er drie, met nummer vier – bij zoon Pierre en vrouw Beatrice – op komst.

  23 januari 2017 - 07:23