×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Albert II breidt vorstendom uit’

  6 hectare land gewonnen op de Middellandse Zee

  Prins Albert II breidt vorstendom uit’

  Prins Albert II van Monaco heeft de grote Franse bouwonderneming Bouygues Traveaux Publics uitgekozen om zijn kleine vorstendom van 2 vierkante kilometer met zeker 6 hectare uit te breiden. Dat land moet op de stralend blauwe Middellandse Zee worden gewonnen. Dit meldde de krant Monaco Matin dinsdag.


  Met de Franse aannemer wordt nu één à anderhalf jaar gepraat over hoe dit bouwproject gestalte krijgt en hoeveel dat gaat kosten. Monaco behoudt zich het recht voor alsnog bij concurrent Vinci Concessions aan te kloppen als er geen slotakkoord met Bouygues mogelijk blijkt.

  Op het op de zee gewonnen land moet een kleine jachthaven, een winkelcentrum, kantoorruimtes en flats van zes verdiepingen met veel luxueuze appartementen verrijzen. Onder de grond en dus ook onder de zeebodem komen er parkeergarages. De Monegaskische polder met zijn nieuwbouw moet over ongeveer 10 jaar klaar zijn. Het ligt dan ten noorden van de haven en tussen het casino en het congrescentrum Grimaldi in.

  Monaco is met bijna 37.000 inwoners de dichtstbevolkte staat ter wereld.

  14 januari 2014 - 17:29