×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Albert eert Filipijnse held

  Prins Albert eert Filipijnse held

  Prins Albert van Monaco heeft in de Filipijnse hoofdstad Manilla een krans gelegd bij het nationaal monument in Rizal Park. De kranslegging was onderdeel van het tweedaags officieel bezoek dat prins Albert brengt aan de Filipijnen.


  Het park is als eerbetoon vernoemd naar de nationale held van de Filipijnen, José Rizal, die in 1896 op deze plek werd geëxecuteerd. Het monument is in zijn herinnering opgericht. Rizal (1861-1896) was een schrijver, nationalist en de meeste prominente voorstander van hervormingen in de Filipijnen aan het einde van het Spaanse koloniale tijdperk. Zijn sterfdag 30 december wordt nog steeds herdacht met de Filipijnse nationale feestdag Rizal Day.
  Het is voor Albert de tweede keer dat hij de Filipijnen bezoekt. Als erfprins was hij er ook in 1999.
   

  7 april 2016 - 11:25