×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Albert bij minuut stilte in Nice

  Prins Albert bij minuut stilte in Nice

  Prins Albert II van Monaco was maandag in Nice bij de minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslag van donderdag. Prins Albert vergezelde de Franse premier Manuel Valls en regiobestuurder Christian Estrosi, tevens voormalig burgemeester van Nice.


  Voorafgaand aan het moment van stilte klonk boegeroep voor premier Valls. Omstanders schreeuwden onder meer ,,moordenaar'' en ,,treed af'' naar de eerste minister van Frankrijk. Valls is niet de enige in de regering die sinds de aanslag van vorige week kritiek te verduren krijgt. Volgens oppositieleider Nicolas Sarkozy is de Franse regering niet in staat de veiligheid in het land te garanderen.

  Monaco leeft erg mee met Frankrijk na de aanslag in Nice, hemelsbreed tien kilometer van het prinsdom. "Met jullie herdenken we de slachtoffers in overpeinzing en rouw en uiten we ons diepe medeleven met de gewonden'', schreef prins Albert II. Hij sprak van een ,,moorddadige terreuraanslag''. Het Monegaskische prinselijk paar woonde zaterdag een speciale mis bij in de kathedraal van het vorstendom. Het prinselijk paleis is drie avonden achtereen verlicht met de Franse driekleur.

  18 juli 2016 - 15:05