×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Albert bezoekt botenbeurs in Düsseldorf

  Prins Albert bezoekt botenbeurs in Düsseldorf

  Prins Albert II van Monaco bezocht maandagavond de watersportbeurs Boot Düsseldorf. Hij kwam in zijn rol als milieubeschermer over de rode loper.


  De Monegaskische vorst hield op de botenbeurs een toespraak over de bescherming van oceanen, een doel waar Albert zich al jarenlang voor inzet. ''Het gaat iedereen aan, niet alleen de mensen die in de buurt van de kust wonen'', zei prins Albert ten overstaan van enkele honderden toehoorders. Hij bracht in herinnering dat 70 procent van het aardoppervlak bestaat uit oceanen. Hij vindt het een plicht van de mens om het milieu te beschermen.

  Prins Albert kwam niet met lege handen, hij looft een milieuprijs uit. De nieuwe Ocean Tribute Award gaat naar een oceaanvriendelijk initiatief. Voorbeelden daarvan zijn energiebesparende producten zoals elektrisch aangedreven motoren voor zeiljachten of oplossingen om plastic afval te vermijden. De prijs wordt volgend jaar voor het eerst toegekend.

  Dinsdagochtend zal de 58-jarige prins Albert een wetenschappelijk maritiem symposium openen. Ook bezoekt hij de zeilschool voor kinderen op de beurs, die tot 29 januari te bezoeken is. De organisatie verwacht 250.000 bezoekers in Düsseldorf.

  24 januari 2017 - 08:38