×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Premier Bettel dient ontslag in bij groothertog Henri

  Premier Bettel dient ontslag in bij groothertog Henri

  Groothertog Henri van Luxemburg heeft maandag daags na de parlementsverkiezingen premier Xavier Bettel ontvangen. Bettel kwam zijn ontslag aanbieden, zoals gebruikelijk na verkiezingen. De groothertog vroeg hem de lopende zaken te blijven afhandelen tot er een nieuwe regering is gevormd.


  De kans is groot dat Bettel terugkeert als regeringsleider. De door hem sinds 2013 geleide coalitie behield haar meerderheid in de Kamer van Afgevaardigden, zij het slechts met één zetel: 31 van de 60. Binnen de coalitie liggen de verhoudingen nu iets anders, doordat socialisten en liberalen een klein verlies boekten en de groenen winst maakten.

  Groothertog Henri voerde maandagochtend ook gesprekken met de voorzitter van het parlement en met de voorzitter van de Raad van State. Maandagmiddag was het de beurt aan de leiders van de belangrijkste politieke groeperingen om een audiëntie te hebben met het staatshoofd, dat daarna opnieuw praat met Bettel.

  15 oktober 2018 - 20:39