×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Omstreden film over Grace opent festival Cannes

  Familieleden boycotten film

  Omstreden film over Grace opent festival Cannes

  Met de vertoning van de film Grace of Monaco van de Franse regisseur Olivier Dahan begint woensdagavond het 67e filmfestival van Cannes. Achttien films maken kans op de belangrijkste onderscheiding, de Gouden Palm. De film over prinses Grace (1929-1982), die furore als actrice maakte voor zij in 1956 met prins Rainier III van Monaco trouwde, dingt niet mee.


  Prins Albert, de opvolger van Rainier als staatshoofd van het vorstendom, en zijn familieleden boycotten dit jaar het festival in de Zuid-Franse stad, omdat zij vinden dat de film van Dahan deels op verzinsels gebaseerd is en een onjuist beeld geeft van de geschiedenis van de familie.

  De voorzitter van de jury, de Nieuw-Zeelandse regisseur Jane Campion, maakt zaterdag 24 mei bekend wie de Gouden Palm en de andere prijzen hebben gewonnen. Normaliter gebeurt dat op de zondag, de laatste dag, maar wegens de verkiezingen voor het Europees Parlement is dat met een dag vervroegd.

  Kanshebbers

  Tot de 18 kanshebbers behoren de films Deux jours, une nuit van de Belgische broers Jean-Pierre en Luc Dardenne en Adieu au langage van de Franse veteraan Jean-Luc Godard. Ook de films van de Canadees David Cronenberg (Maps to the Stars), de Fransman Michel Hazanavicius (The Search) en de Brit Mike Leigh (Mr. Turner) behoren tot de uitverkorenen.

  Vorig jaar ging de Gouden Palm naar La Vie d' Adèle van de Tunesische regisseur Abdellatif Kechiche.

  14 mei 2014 - 10:04