×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Na scheiding vragen over titel prinses Tessy

  Na scheiding vragen over titel prinses Tessy

  Met de scheiding van prinses Tessy en prins Louis is het de vraag of de Luxemburgse prinses haar titel mag houden of weer gewoon Tessy Antony wordt. Het Luxemburgse hof heeft zich daar woensdag bij de bekendmaking van de scheiding van de derde zoon van groothertog Henri niet over uitgelaten.


  Tessy kreeg aanvankelijk bij haar huwelijk in september 2006 geen titel. Haar man had kort daarvoor afstand gedaan van zijn troonrechten en Tessy werd 'Tessy de Nassau', een achternaam die ook het een half jaar eerder geboren zoontje Gabriel en de een jaar later geboren zoon Noah kregen. In 2009 echter besloot groothertog Henri zijn schoondochter 'prinses van Luxemburg' te maken, en zijn kleinzoons 'prinsen van Nassau'.

  In de huiswetten van de Luxemburgse groothertogelijke familie is bepaald dat bij scheiding de echtgenote haar titels verliest. Dat was bijvoorbeeld het geval bij gravin Hélène de Nassau, de echtgenote van Henri's broer prins Jean na hun scheiding. Zij is nu weer Hélène Vestur. Maar waarnemers vragen zich af of de groothertog dezelfde regel ook van toepassing verklaart op zijn schoondochter Tessy.

  19 januari 2017 - 09:28