×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Milieustichting prins Albert gesteund door ‘schone’ autosport

  Elektrische racewagens gaan racen in Monaco

  Milieustichting prins Albert gesteund door ‘schone’ autosport

  Prins Albert krijgt voor zijn stichting die zich richt op bescherming van het milieu en duurzame ontwikkeling een opmerkelijke nieuwe partner. Het paleis in Monaco maakte namelijk bekend dat de Prince Albert II Foundation de handen ineen slaat met de organisatie van de FIA Formule E autoraces. Die gaat de stichting ondersteunen.


  De milieubewuste prins Albert richtte zijn stichting op in 2006. Klimaatverandering, schone energie, biodiversiteit en integraal en duurzaam waterbeheer zijn de speerpunten. Dat lijkt in eerste instantie in tegenspraak met de autosport die jaarlijks Monaco internationaal in de schijnwerpers zet. De Formule E echter debuteert in september met elektrische open racewagens, die 10 races zullen afwerken in 10 steden waaronder Peking, Londen en Monaco.

  Albert is enthousiast over de samenwerking. ''Formule E is een uitstekend voorbeeld van wat kan worden bereikt wat betreft schone mobiliteit met elektrische wagens. Spectaculaire en spannende races met elektrische auto’s kunnen de aandacht daarop vestigen.''

  De race in Monaco is op 9 mei 2015, kort voor de energieverslindende Formule 1 door de straten van het vorstendom scheurt.

  11 juli 2014 - 14:55