×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • María-Teresa van Luxemburg is vandaag jarig

  De groothertogin viert haar 64ste verjaardag

  María-Teresa van Luxemburg is vandaag jarig

  We horen niet bijzonder veel van de Luxemburgse vorsten de afgelopen tijd, maar verjaardagen zijn er natuurlijk altijd. Vandaag is het de beurt aan María-Teresa, die dus 64 kaarsjes mag uitblazen.


  Het is niet bekend of zij haar verjaardag in kleine kring of überhaupt nog viert, nu Corona overal op de loer ligt. Ook in Luxemburg gelden al even de adviezen om afstand te houden en niet met grote groepen samen te komen. Een paar dagen geleden riep het land zelfs de noodtoestand uit. Geadviseerd wordt sindsdien om volledig binnen te blijven.

  Premier Bettel van Luxemburg heeft zich voor die noodtoestand moeten beroepen op een wetsartikel. Een artikel dat nooit eerder gebuikt is. In dat artikel staat dat in tijden van crisis de groothertog van het land (momenteel is dat Hendrik, echtgenoot van María-Teresa) voor maximaal 3 aaneengesloten maanden de noodtoestand kan uitroepen.

  Luxemburg heeft ongeveer 600.000 inwoners.

  Lees ook:

   

  Beeld: ANP/EPA

  20 maart 2020 - 16:05