×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Maria Teresa onder de indruk van Luxemburgse stad

  Groothertogin besluit ter plekke beschermvrouwe van Esch te worden

  Maria Teresa onder de indruk van Luxemburgse stad

  Maria Teresa, groothertogin van Luxemburg, bracht onlangs een bezoek aan Esch en dat maakte grote indruk op haar.


  Esch-zur-Alzette is de tweede stad van Luxemburg. Met zo’n 34.000 inwoners van allerlei nationaliteiten en achtergronden een prachtige plek om Culturele Hoofdstad van Europa te worden. Dit jaar is dat Galway, in Ierland. In 2021 valt de eer te beurt aan Timisoara, Roemenië. In 2022 is het dan eindelijk tijd voor Esch, Luxemburg.

  Maria Teresa bezocht de stad onlangs en werd er verliefd op. Met name de overdekte markt Muart Hall maakte zo veel indruk op haar, dat ze besloot beschermvrouwe van Esch-zur-Alzette te willen worden.

  LEES OOK:

  Dit deel van Luxemburg stond lange tijd bekend om de mijnbouw. Inmiddels wil Terres Rouges, zoals het gebied wordt aangeduid, zich moderner profileren. Met tal van culturele evenementen en toeristische activiteiten is de regio hard op weg divers en dynamisch te worden. Maria Teresa noemt de plannen voor 2022 van de stad ‘ambitieus en innovatief’.

  Bron & beeld: ANP

  1 maart 2020 - 09:09