×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijke wereld bijeen voor uitvaart Jean

  Beatrix woont ceremonie bij namens Oranjes

  Koninklijke wereld bijeen voor uitvaart Jean

  Volgens Luxemburgse media worden bij de uitvaart van groothertog Jean komende zaterdag in de Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal veel buitenlandse koninklijke genodigden verwacht.

  Beatrix woont ceremonie bij namens Oranjes

  Uit België komen in elk geval koning Filip, koningin Mathilde en het gepensioneerde koningspaar Albert en Paola. Maar waarschijnlijk komen meer familieleden mee, want de afgelopen dinsdag overleden Jean (98) was gehuwd met de Belgische prinses Jósephine-Charlotte.

  Koningin Elizabeth zou prinses Anne afvaardigen, terwijl het Noorse hof heeft bekendgemaakt dat koning Harald, koningin Sonja en Haralds zus prinses Astrid naar Luxemburg zullen reizen. Uit Denemarken komen koningin Margrethe en haar zus koningin Anne-Marie van Griekenland.

  Volgens de Luxemburgse media woont prinses Beatrix de plechtigheid namens de Oranjes bij, maar de Rijksvoorlichtingsdienst heeft daarover nog geen officiële bevestiging gegeven. Prins Carlos kon eerder in de week nog niet zeggen wie namens zijn familie Bourbon-Parma naar Luxemburg gaat. Jean was via zijn vader prins Félix ook een prins van Bourbon-Parma.

  De verwachting is dat Spanje wordt vertegenwoordigd door koningin Sofia, die net als Beatrix drie jaar geleden nog bij het bijzonder verjaardagsfeest van Jean was. Zweden heeft eveneens nog niet gezegd wie er naar de begrafenis gaat. Japan worstelt nog met de vertegenwoordiging vanwege de troonswisseling deze week.

  28 april 2019 - 17:11