×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Henri krijgt na 13 jaar zijn tweede premier

  Luxemburgse groothertog beëdigt woensdag nieuwe regering

  Henri krijgt na 13 jaar zijn tweede premier

  Groothertog Henri ontvangt woensdag in het paleis in Luxemburg-stad de vertrekkende regering van Jean-Claude Juncker. Eén voor één hebben de ministers een onderhoud met de groothertog. Degenen die er een eerste termijn op hebben zitten krijgen ook een koninklijke onderscheiding.


  Juncker, sinds 1995 aan de macht en daarmee de langstzittende premier in Europa, is de laatste van de regeringsploeg die wordt ontvangen. Henri, die in oktober 2000 aantrad, heeft tijdens zijn regeerperiode nog geen andere premier gekend. Daar komt woensdagmiddag verandering in met de installatie van de nieuwe centrum-linkse coalitie onder leiding van Xavier Bettel, leider van de liberalen en burgemeester van Luxemburg.

  Bij de verkiezingen in oktober verloren de christendemocraten van Juncker de vervroegde parlementsverkiezingen. De coalitiegenoten van Juncker wilde niet meer met hem verder, waarna groothertog Henri uiteindelijk Bettel aanwees als formateur. Na de beëdiging van het nieuwe kabinet geeft het groothertogelijk paar een receptie in het paleis voor premier en ministers.

  2 december 2013 - 09:48