×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Henri blikt terug op belangrijkste gebeurtenissen

  Het overlijden van zijn vader en zwangerschap Stéphanie

  Henri blikt terug op belangrijkste gebeurtenissen

  Groothertog Henri van Luxemburg heeft op kerstavond zijn traditionele toespraak tot de Luxemburgse bevolking gehouden.


  In iets meer dan acht minuten blikte hij terug op de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar, zoals het overlijden van zijn vader groothertog Jean en de bekendmaking van de zwangerschap van erfgroothertogin Stéphanie. Die verwacht volgend jaar haar eerste kind.

  Henri stond ook stil bij het op initiatief van zijn echtgenote Maria Teresa georganiseerde forum ‘Stand Speak Rise Up’. Dat geweld tegen vrouwen wil aanpakken. Hij herinnerde aan de verschillende herdenkingen rond de 75e verjaardag van de bevrijding van Luxemburg, maar eveneens aan de tornado die afgelopen zomer het zuiden van het groothertogdom teisterde.

  In het tweede deel van zijn toespraak borduurde hij voort op de vrijheid die destijds door de bevrijding is verkregen. Die moet zorgen voor stabiliteit en rechtszekerheid voor alle inwoners van Luxemburg. Daarnaast wees hij op het belang van onderling respect en solidariteit, thema’s die jaarlijks in zijn kersttoespraken terugkeren.

  25 december 2019 - 19:02