×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Groothertog Jean viert 96ste verjaardag

  Groothertog Jean viert 96ste verjaardag

  De Luxemburgse groothertogelijke familie viert donderdag in het kasteel van Fischbach de 96ste verjaardag van de 'pater familias' groothertog Jean. Die is woensdag net op tijd voor de feestdag ontslagen uit het ziekenhuis. Daar was hij met kerst opgenomen met bronchitis.


  Groothertog Jean trad in 2000 af ten gunste van zijn oudste zoon Henri na een regering van 36 jaar. Sindsdien woont Jean, die in 2005 zijn echtgenote Joséphine-Charlotte verloor, in Château Fischbach in het midden van Luxemburg.

  Bij familiegelegenheden is de zich tegenwoordig in een rolstoel verplaatsende Jean zoveel mogelijk aanwezig. Dat zijn gezien zijn uitgebreide familie nog redelijk vaak. Vorige maand was hij ook aanwezig bij het lichtspel dat op het paleis werd geprojecteerd ter gelegenheid van de 125ste verjaardag van de Luxemburgse dynastie.

  Jean is het enige nog levende (ex-)staatshoofd dat heeft deelgenomen aan de geallieerde invasie in Normandië in 1944, al was het dan op 11 juni, enkele dagen na D-Day. Jean, die destijds diende bij de Irish Guards, heeft ook een aandeel gehad in de bevrijding van Nederland.

  5 januari 2017 - 14:41