×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Groothertog Jean uit ziekenhuis

  Groothertog Jean uit ziekenhuis

  Groothertog Jean van Luxemburg is woensdagmorgen uit het ziekenhuis ontslagen. Dat heeft het Luxemburgse hof in een communiqué laten weten. De groothertog kan daardoor donderdag in huiselijke kring op Château Fischbach zijn 96ste verjaardag vieren.


  Jean werd met kerst vanwege een ernstige bronchitis opgenomen in het ziekenhuis, zo maakte het hof na de kerstdagen bekend. De toegediende medicijnen werkten goed, maar de hoogbejaarde groothertog moest zeker nog een aantal dagen bed houden om aan te sterken.

  Jean regeerde van 1964 tot 2000. Dat jaar droeg hij de troon over aan zijn oudste zoon Henri. Bij openbare gelegenheden maakt Jean af en toe nog zijn opwachting. Zo was hij begin december november bij de afsluiting van de viering van 125 jaar Nassau-dynastie in Luxemburg.

  4 januari 2017 - 13:56