×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Groothertog Jean opgenomen in ziekenhuis

  De gepensioneerde groothertog heeft een longinfectie

  Groothertog Jean opgenomen in ziekenhuis

  Groothertog Jean van Luxemburg ligt in het ziekenhuis. De 98-jarige vader van groothertog Henri is opgenomen vanwege een longinfectie, zo heeft het Luxemburgse hof bekendgemaakt.

  Jean wordt voor observatie in het ziekenhuis gehouden, luidde de boodschap van de hofmaarschalk. Verder werd niets bekendgemaakt over de gezondheidstoestand van de gepensioneerde groothertog. Jean lag eind 2016 voor het laatst in het ziekenhuis. Toen kampte hij met bronchitis. Het voormalig staatshoofd werd begin 2017 ontslagen, net op tijd om zijn 96e verjaardag op 5 januari thuis te kunnen vieren.

  Van 1964 tot 2000 regeerde Jean over Luxemburg. In oktober van dat jaar droeg hij de troon over aan zijn oudste zoon Henri. De hoogbejaarde Jean treedt de laatste jaren nog maar weinig in het openbaar en woont in kasteel Fischbach, in het noorden van het groothertogdom.

  14 april 2019 - 09:03