×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Groothertog Jean als veteraan in Normandië

  Samen met zoon en schoondochter bij herdenking D-Day

  Groothertog Jean als veteraan in Normandië

  Luxemburg wordt eind deze week bij de herdenking van de geallieerde landing in Normandië precies 70 jaar eerder niet alleen vertegenwoordigd door groothertog Henri en zijn echtgenote groothertogin Maria Teresa, maar ook door Henri’s vader groothertog Jean (93).


  Onder de aanwezige staatshoofden en regeringsleiders is hij één van de weinigen die ook daadwerkelijk aan de strijd heeft deelgenomen. De Luxemburgse groothertogelijk familie ging net als de Oranjes aan het begin van de Tweede Wereldoorlog in ballingschap. Jean werd in 1943 luitenant bij de Irish Guards en landde op 11 juni 1944, enkele dagen na D-day, in Normandië.

  De latere groothertog nam deel aan de strijd om Caen, waar vrijdag de buitenlandse gasten worden ontvangen door de Franse president François Hollande. Vervolgens speelde Jean een rol bij de bevrijding van Brussel en Luxemburg, waarna hij met het Britse leger optrok naar Arnhem en deelnam aan de invasie van nazi-Duitsland.

  Jeans leeftijdgenoot prins Philip, die samen met koningin Elizabeth in Normandië de herdenking bijwoont, heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog ook actief meegevochten. Philip, die volgende week 93 jaar wordt, diende bij de Britse marine.

  3 juni 2014 - 11:35