×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Groothertog Jean (97) bij doop achterkleinkind op kasteel

  Groothertog Jean (97) bij doop achterkleinkind op kasteel

  De Luxemburgse groothertogelijke familie heeft zich vrijdag verzameld in de residentie Château voor de doop van de in juni geboren Zeno Willms, achterkleinzoon van de in het jaar 2000 teruggetreden groothertog Jean (97).


  De katholieke doop vond plaats in de intieme kapel van het kasteel, waar Jeans zoon en opvolger groothertog Henri sinds de troonswisseling woont. Ouders van de dopeling zijn de in München wonende prinses Marie-Gabrielle van Nassau en de ondernemer Antonius Willms, die in 2017 zijn getrouwd. De prinses is de oudste dochter van prins Jean (61), de tweede zoon van de nu hoogbejaarde groothertog-emeritus.

  Het Luxemburgse hof verspreidde vrijdag twee foto’s die bij de doop zijn gemaakt. Groothertog Jean staat daarop afgebeeld voor de grote trap in de hal van het kasteel, te midden van een deel van zijn zeer uitgebreide familie en ondersteuntd door de jongere broer van Marie-Gabrielle, prins Carl-Johann, die ook peetoom is van Zeno.

  De naam Zeno is een vernoeming naar graaf Johann Zeno van Goëss-Saurau, van vaders kant de grootvader van de op 5 juni geboren baby.

  21 september 2018 - 21:36