×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Groothertog Henri vraagt om solidariteit

  Groothertog Henri vraagt om solidariteit

  Groothertog Henri van Luxemburg heeft zondagavond in zijn kersttoespraak stilgestaan bij de gevolgen van de klimaatverandering. Hij memoreerde zijn deelname aan de klimaatconferentie COP 23 vorige maand in Bonn, waar ook leiders uit landen uit de Stille Zuidzee aanwezig waren.


  'Landen die het meest te lijden zullen hebben onder het broeikaseffect. Sommige van deze eilandstaten zullen door de stijging van de zeespiegel zelfs verdwijnen', aldus Henri. 'Ze hebben geen toekomst.'

  Het was volgens de groothertog dan ook dringender dan ooit noodzakelijk om te handelen. 'Deze nood roept op tot actie. Het is van vitaal belang dat we de strijd tegen het broeikaseffect beginnen en dat die in een versnelling hoger komt', zei Henri. Iedereen kan zijn bijdrage leveren, zo meende hij, door gewoonten te veranderen en door solidariteit te tonen.

  Solidariteit

  Die solidariteit wenste de groothertog ook op sociaal terrein want niet alle inwoners van zijn land profiteren van de enorme economische groei. "Laten we niet vergeten dat te veel van onze burgers het moeilijk hebben om elke maand de eindjes aan elkaar te knopen en dat ze niet in staat zijn te profiteren van het algeheel welzijn. Deze mensen vragen onze volledige aandacht.”

  Henri uitte zijn tevredenheid dat in Europa de afgelopen maanden het populisme geen doorbraak heeft gemaakt. Het Europese project is versterkt, maar de Europese integratie is meer dan ooit meer noodzakelijk, aldus de groothertog.

  25 december 2017 - 00:25