×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Groothertog Henri staat stil bij politiek

  Ook economische crisis onderwerp van kersttoespraak

  Groothertog Henri staat stil bij politiek

  Groothertog Henri heeft tijdens zijn traditionele toespraak op kerstavond teruggeken op het afgelopen jaar "dat werd gemarkeerd door buitengewone gebeurtenissen".


  Henri doelde daarmee in eerste instantie op de politiek in eigen land, waar de regering van premier Jean-Claude Juncker het vertrouwen verloor. Daardoor waren vervroegde verkiezingen nodig, met als resultaat voor het eerst sinds decennia een kabinet zonder christen-democraten.

  In zijn rede bedankte de groothertog Juncker, tot dit najaar de enige premier waarmee hij sinds zijn aantreden in 2000 te maken had gehad. Juncker was de langstzittende premier van Europa. Hij bekleedde het ambt sinds 1995.

  Persoonlijke noot

  Henri ging in zijn toespraak in op de economische crisis die ook Luxemburg niet onberoerd laat, en hij wees op de noodzaak van goede scholing voor de jeugd die anders in het op de dienstensector gerichte Luxemburg geen werk kan vinden. De groothertog vroeg aandacht voor het lot van de Syrische vluchtelingen, die hij zelf had ontmoet tijdens een staatsbezoek aan Turkije in november.

  Een persoonlijke noot was er aan het slot van de in het Luxemburgs uitgesproken toespraak. Henri dacht met vreugde terug aan het huwelijk van zijn tweede zoon prins Félix eerder dit jaar en bedankte mede namens groothertogin Maria Teresa voor de vele gelukwensen.

  25 december 2013 - 10:50