×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Groot feest voor jarige groothertog Jean

  Prinses Beatrix en Belgisch koningspaar onder gasten

  Groot feest voor jarige groothertog Jean

  Met het aansnijden van een torenhoge verjaardagstaart, een zogenoemde Baamkuch, werd zaterdagavond in de uitverkochte Philharmonie van Luxemburg het feestconcert voor groothertog Jean besloten. De zaal had kort daarvoor uit volle borst 'happy birthday' gezongen voor de afgelopen dinsdag 95 jaar geworden groothertog.


  Het concert in de naar zijn in 2005 overleden echtgenote Joséphine-Charlotte vernoemde concertzaal werd behalve door de met maar liefst twee bussen aangevoerde kleinkinderen, hun partners en achterkleinkinderen, bijgewoond door tal van buitenlandse koninklijke gasten.

  Onder hen ook prinses Beatrix, die dit jaar precies 36 jaar geleden als koningin haar eerste staatsbezoek aflegde bij groothertog Jean. De Spaanse koningin Sofia was ook gekomen, evenals haar broer koning Constantijn en zus prinses Irene, en het Belgische koningspaar. Koning Filip is een neef van Jean.

  10 januari 2016 - 15:13