×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Albert veilt Napoleon-verzameling

  Erfenis overgrootvader moet paleis uit

  Albert veilt Napoleon-verzameling

  Prins Albert van Monaco laat de Napoleon-collectie van zijn overgrootvader, prins Louis II, op 15 en 16 november. De prins laat de complete inboedel van het museumpje dat aan de collectie was gewijd veilen.


  Experts omschrijven de veiling als de 'verkoop van de eeuw' voor Napoleon-fans. Het Franse veilinghuis Osenat zal de veiling organsieren. De collectie, bestaande uit bijna 2000 objecten, waaronder manuscripten, wapens en schilderijen. Ze werden door prins Louis verzameld in het eerste deel van de twintigste eeuw. Een steek, gedragen door keizer Napoleon tijdens zijn gevangenschap op het eiland Elba, is getaxeerd op tussen de 300.000 en 400.000 euro. Er zijn ook artikelen van andere vorsten uit dezelfde periode, zoals een gouden, met diamanten ingelegd zwaard, dat toebehoorde aan de Russische tsaar Alexander II. De waarde van dat object wordt geschat op ongeveer zeven ton. Niet iedereen is blij met de verkoop, waarvoor door het Monegaskische Hof geen reden is gegeven. Deskundigen vinden het jammer dat de collectie nu verspreid raakt. Zij betwijfelen of musea voldoende middelen hebben om de belangrijkste stukken aan te kopen en dat die daardoor bij particulieren terecht zullen komen. 

  22 augustus 2014 - 22:45