×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Albert van Monaco dankbaar voor Duitse prijs

  Prins neemt Die Goldene Deutschland in ontvangst

  Albert van Monaco dankbaar voor Duitse prijs

  Prins Albert II van Monaco heeft in München de Duitse prijs Die Goldene Deutschland in ontvangst genomen. De prijs eert personen die zich op bijzondere wijze voor Duitsland, het Duitse publiek en de Duitse samenleving verdienstelijk hebben gemaakt.


  Prins Albert sloot in München een druk weekend af. Zaterdagavond bezocht hij met prinses Charlène een benefietgala van het Rode Kruis in Monte Carlo, overdag woonden ze met hun tweeling Jacques en Gabriella het huwelijk bij van Pierre Casiraghi, de zoon van prinses Caroline, in de tuinen van het paleis in Monaco.

  Zondagavond kwam Albert naar het Cuvilliés-Theater in München, waar hij voorafgaande aan de prijsuitreiking poseerde met Patricia Riekel en Alexander-Klaus Stecher die het gala presenteerden. Stecher is ook initiatiefnemer van de prijs. Stecher had eerder al verklaard dat Albert de prijs onder meer verdient voor zijn inzet voor natuur en milieu met de stichting die zijn naam draagt, meldt het Duitse persbureau DPA. Prins Albert: ''Deze prijs eert de dagelijkse inzet van mijn team. We willen de biodiversiteit behouden. Ik hoop dat deze prijs bijdraagt aan de reputatie van ons werk en dat velen ons voorbeeld volgen."

  Eerdere winnaars van de prijs zijn acteur Francis Fulton-Smith en profvoetballer Philipp Lahm. De opbrengst van het gala ging naar de Duitse tak van SOS Kinderdorpen die zestig jaar bestaat.

  27 juli 2015 - 11:54