×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De foto’s van Amalia

  Door Marc van der Linden

  Wie had gedacht dat onze eigen Tweede Kamer beelden van Amalia in haar vrije tijd zou maken en die ook nog zou uitzenden? Elk tv-programma of ieder tijdschrift zou er boze brieven van de Rijksvoorlichtingsdienst over krijgen of zelfs een rechtszaak van de koning. Maar in het bestuurscentrum van het land, waar men beslist over…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Albert laat vlaggen Monaco halfstok hangen

  Prins rouwt om vermoorde Fransman

  Albert laat vlaggen Monaco halfstok hangen

  Prins Albert van Monaco, net thuis na een druk bezoek samen met echtgenote prinses Charlène aan de VN in New York, heeft opdracht gegeven de komende dagen in het vorstendom de vlaggen halfstok te hangen. Dit uit respect voor de in Algerije vermoorde gids Hervé Gourdel.


  De uit het nabij Monaco gelegen Nice afkomstige Gourdel was in Algerije om een aantal bergen te beklimmen die hij nog niet kende. "Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Ik verdien mijn brood ver weg van bureaus: ik klim, ski, doorkruis water en rivieren, en kan mijn enthousiasme met anderen delen", vertelde Gourdel op zijn website.

  Gourdel werd zondag ontvoerd door Jund al-Khilafa, de Soldaten van het Kalifaat. De ontvoerders dreigden hem te vermoorden als Frankrijk de deelname aan de strijd in Irak tegen IS niet onmiddellijk stopte. Parijs liet zich niet chanteren, aldus minister Laurent Fabius van Buitenlandse Zaken. Gourdel werd onthoofd.

  26 september 2014 - 12:36