×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Albert: excuses voor rol Monaco in WOII

  Prins vraagt om vergiffenis

  Albert: excuses voor rol Monaco in WOII

  Prins Albert II heeft officiële excuses aangeboden voor de rol die Monaco speelde in de Tweede Wereldoorlog. Vanuit het vorstendom werden joden gedeporteerd naar concentratiekampen. Bij de onthulling van een gedenkteken voor de slachtoffers vroeg Albert om vergiffenis. Het monument werd donderdag onthuld op de begraafplaats van Monaco.


  In februari verscheen een overheidsrapport met daarin een lijst van alle joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Monaco werden gearresteerd en zijn gedeporteerd. Het gaat om ongeveer negentig mensen. Slechts negen van hen overleefden de Holocaust. De namen van de slachtoffers staan op de gedenksteen.

  Albert maakte begin dit jaar al bekend dat de slachtoffers een gedenkplek zouden krijgen. Voor de onthulling werd de datum 27 augustus gekozen als verwijzing naar de nacht van 27 op 28 augustus 1942. In die nacht werden in Monaco 66 joden gearresteerd.

  28 augustus 2015 - 14:10