×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Albert en Charlène verwachten kindjes voor de kerstdagen

  Prins: 'Ik wil het geslacht niet weten voor de geboorte'

  Albert en Charlène verwachten kindjes voor de kerstdagen

  Prins Albert II van Monaco en prinses Charlène verwachten hun tweeling nog voor de kerstdagen. Dat heeft de prins verklapt tegenover de Monegaskische krant Monaco-Matin.


  Albert liet eerder al eens weten dat hij zich graag laat verrassen door het geslacht van zijn ongeboren tweeling en daar blijft de prins bij. "Ik wil het niet weten voor de geboorte", aldus de prins die in het gesprek ook praat over de feestelijkheden rond de geboorte. De bedoeling is om met de hele familie voor het paleis te verschijnen als de tweeling is geboren. Het moet een groot feest worden voor alle inwoners van Monaco.

  Na de geboorte zullen ook saluutschoten worden gelost. Voor een zoon zijn dit traditiegetrouw 101 schoten en voor een meisje 21. Maar de prins maakt de krant duidelijk dat hij niet van plan is deze traditie te volgen. "Het zullen er geen 101 of 21 zijn, hoeveel wel blijft voorlopig nog even een verrassing." Prinses Charlène is momenteel al met zwangerschapsverlof, maar liet zich woensdag tijdens de nationale feestdag wel even zien (zie foto).

  Uitzondering

  Prins Albert geeft niet vaak interviews. Voor de Monegaskische krant maakte de prins een uitzondering. Hij sprak zo'n 1,5 uur met Monaco-Matin. Het hof van Monaco maakte in oktober een eind aan alle babygeruchten door de komst van de tweeling te bevestigen. Prins Albert II van Monaco (56) en prinses Charlène (36) kondigden eind mei aan dat ze een baby verwachten.

  Beide kinderen komen in aanmerking voor de troon, maar in Monaco geldt nog steeds het mannelijk eerstgeboorterecht. Dat betekent dat jongens voorrang hebben op meisjes, ook als die eerder zijn geboren.

  19 november 2014 - 14:54