×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Albert en Charlène steken boot in brand

  Prinselijk paar eert Sainte Dévote

  Albert en Charlène steken boot in brand

  Prins Albert van Monaco en zijn echtgenote Charlène hebben maandagavond een vissersboot in brand gestoken. Daarmee eerden ze Sainte Dévote, de patroonheilige van Monaco.


  Na een kerkdienst die in het teken stond van Sainte Dévote, een christelijke martelaar die in de vierde eeuw werd gedood, hielpen Albert en Charlène de boot in brand te steken. Die traditie wordt sinds 1924 in ere gehouden.

  Volgens de overlevering wisten christenen het lichaam van Sainte Dévote te bemachtigen en stuurden ze het per boot naar Afrika in de hoop dat ze daar een christelijke begrafenis zou krijgen. Een duif begeleidde de boot echter naar Monaco, dat sindsdien zou worden beschermd door Sainte Dévote.

  Monaco eert de patroonheilige jaarlijks met een nationale feestdag, op 27 januari. Aan de vooravond daarvan wordt een vissersboot in brand gestoken, als herinnering aan St. Dévote’s laatste reis.

  27 januari 2016 - 11:13