Zo gaat Mary van Denemarken haar verjaardag vieren

Op 5 februari wordt kroonprinses Mary 50. Nog ver weg, maar de plannen voor het feest zijn nu al naar buiten gebracht.

Want als je een kroonjaar viert, doe je dat zeker als prinses in grootse stijl. De evenementen beginnen dan ook al in januari.

In het officiële programma voor de verjaardag van de kroonprinses zal 27 januari in het teken staan van de Mary Foundation. Die zet zich in voor een samenleving waarin iedereen het gevoel heeft erbij te horen.

Een paar dagen later, op 31 januari, zal de echtgenote van kroonprins Frederik in het Koldinghus in Kolding de opening bijwonen van de tentoonstelling Mary en de kroonprinsessen. Die laat zien wat het bestaan van een kroonprinses allemaal met zich meebrengt.

Mary zal op 3 februari ook zijn bij de opening van een tentoonstelling over haar leven in het Nationaal Historisch Museum in het Frederiksborg-kasteel. Daar zullen foto’s, portretten, kostuums en persoonlijke voorwerpen te zien zijn. Bij de opening zal ook een nieuw portret van Mary worden onthuld.

Aan de vooravond van de verjaardag zelf vindt een galadiner plaats op kasteel Rosenborg. En dat is nog niet eens alles, de komende weken zullen meer evenementen worden aangekondigd.

LEES OOK: KROONPRINSES MARY KOMT OP VOOR JONGEREN TIJDENS BIJEENKOMST WHO: ‘‘SOCIAAL ISOLEMENT DOOR CORONACRISIS’’

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty of koop de nieuwste Royalty hier online.

Bron: Hola!