Image 21

Schattig! Prinses Luisa (8) stuurt tekenmateriaal naar Italiaanse school

De dochter van prins Carlos en prinses Annemarie, heeft voor een grote verrassing gezorgd in het kleine Italiaanse vestingdorp Castell’Arquato. Het prinsesje, sinds 2017 in naam ‘markiezin van Castell’Arquato, heeft namelijk dozen met tekenmateriaal gestuurd naar haar leeftijdsgenoten van de plaatselijke school.

De burgemeester was blij verrast: ‘‘Wat een enorm eerbetoon van onze markiezin Luisa Irene. Het is een teken van verbondenheid met ons dorp’’. In een begleidende brief legde ze uit waarom ze dit deed. ‘Deze zeer moeilijke periode dwong ons om thuis te blijven, ver van school. Maar binnenkort zullen we een nieuw begin zien, waar kinderen weer naar school kunnen gaan, hun lessen kunnen hervatten, hun leraren en hun leeftijdsgenoten weer kunnen zien. Om deze reden besloot ik, ook al kunnen we nog niet reizen, om de kinderen van uw school tekenmateriaal te sturen dat hen zal helpen de vreugde van het samenzijn terug te krijgen.’

Het pittoresk middeleeuws dorpje Castell’Arquato heeft een rijke geschiedenis tussen de steden en voormalige hertogdommen Piacenza en Parma. In 1707 kwam het dorp onder het bewind van de hertog van Piacenza en Parma, een functie die werd bekleed door de koninklijke familie Bourbon-Parma. Prins Carlos staat sinds 2010 aan het hoofd van die niet meer regerende familie. Om de verbondenheid met het stamland te bekrachtigen verleende hij zijn oudste dochter in 2017 de titel ‘markiezin van Castell’Arquato’. Datzelfde jaar ook bracht Luisa Irene aan de hand van haar moeder een bezoek aan het dorp. ‘Het was erg zonnig en het was erg gezellig, de mensen waren erg aardig’, aldus de prinses-markiezin tegen de burgemeester.

LEES OOK:

Binnenkijken: Zo ziet de villa van Pieter van Vollenhoven eruit

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen