Prinses Maria Teresa herdacht tijdens een mis in de Notre Dame

Tijdens de eucharistieviering in de Notre Dame des Champs in Parijs werd een speciale mis gelezen ter nagedachtenis aan prinses Maria Teresa van Bourbon-Parma. Vorige week overleed ze aan de gevolgen van het coronavirus. Haar neef prins Carlos, hertog van Parma en hoofd van de koninklijke familie Bourbon-Parma, had de opdracht gegeven voor de mis.

Familie aanwezig dankzij internetverbinding

De mis vond vanwege de maatregelen tegen het coronavirus op een ongebruikelijke manier plaats. Via een internetverbinding kon de familie er toch nog een beetje bij zijn. De jongere zus van Maria Teresa, prinses Maria de las Nieves, was wel aanwezig.

Salve van de olé

Op het kerkorgel werd heet lied ‘Salve Rociera’ gespeeld, een Andalusische Marialied. Dit lied wordt ook wel het ‘Salve van de olé’ genoemd vanwege het uitbundige ‘olé, olé’ in het refrein. Een aantal jaar geleden werd het lied ook gespeeld bij de uitvaart van de Belgische koningin Fabiola.

Loflied

In het loflied had Carlos ook gezorgd voor de tekst. Hierin werd zijn tante geëerd voor haar werk voor de democratie, vrijheid en sociale gerechtigheid en voor het ondersteunen van het werk van zowel zijn vader Carlos Hugo als zijn grootvader Javier.

Wanneer de coronacrisis over is zal er een uitgebreidere herdenkingsplechtigheid worden gehouden.

 

Lees ook:

Spanje staat stil bij overlijden van de prinses. Verschillende Spaanse kerken droegen zondag de mis op aan de prinses. In Spanje stond zij bekend als voorvechter voor een rechtvaardiger Spanje.

 

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen