Prinses Cecilia (4) wordt aan ‘haar’ dorpje Berceto voorgesteld

Prins Carlos en prinses Annemarie van Bourbon-Parma worden op 28 en 29 september verwacht in de voormalige hertogdommen Piacenza en Parma voor hun jaarlijkse bezoek. Jongste dochter prinses Cecilia (4) wordt in het weekeinde officieel voorgesteld in het pittoreske Parmezaanse dorpje Berceto. Vorig jaar verleende Carlos haar de titel 'gravin van Berceto.'

Carlos is sinds het overlijden van zijn vader prins Carlos Hugo in augustus 2010 het hoofd van het huis Bourbon-Parma. Hij mag zich hertog noemen van Parma en Piacenza, twee Noord-Italiaanse steden met een rijke historie. Zijn overgrootvader Roberto was er 160 jaar geleden nog regerend vorst, en met jaarlijkse bezoeken en andere contacten houden Carlos en zijn familie de historische banden levend.

Vast onderdeel van het bezoek is een 'lintjesregen' van de oude dynastieke ridderordes van de hertogdommen. Die worden toegekend aan mensen die zich in Parma of Piacenza verdienstelijk hebben gemaakt. In beide steden wonen Carlos en Annemarie, vaak vergezeld door prins Jaime en prinses Viktória, een mis bij ter ere van de ridderordes. In het weekeinde is ook altijd een diner of liefdadigheidsfeest. Met de opbrengst daarvan kunnen sociale projecten worden ondersteund.

Begin vorige maand deed Parma op haar beurt een beroep op Carlos en Annemarie om vertegenwoordigers van de stad, in 2020 culturele hoofdstad van Europa, te vergezellen bij een officieel en cultureel getint bezoek aan Praag.