×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Jaime verruilt Rome voor Genève

  Prins Jaime verruilt Rome voor Genève

  Prins Jaime verruilt het ambassadeurschap in het Vaticaan voor een functie bij UNHCR in Genève. Bij de VN-vluchtelingenorganisatie gaat de prins aan de slag als senior adviseur op het gebied van samenwerking met de private sector. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag bekendgemaakt.


  Prins Jaime de Bourbon de Parme (45) was de afgelopen vier jaar de Nederlandse ambassadeur bij de Heilige Stoel in Vaticaanstad, waarvoor hij in Rome woonde. Hij is eind vorige maand al met zijn gezin door paus Franciscus ontvangen voor een afscheidsaudiëntie. De zoon van prinses Irene en neef van koning Willem-Alexander krijgt bij de UNHCR een nieuwe functie die de kennis en innovatiekracht van bedrijven moet inzetten voor de opvang van vluchtelingen.

  "Wereldwijd breekt het aantal vluchtelingen het ene trieste record na het andere. Dat legt enorme druk op organisaties als de UNHCR die zorgen voor goede opvang. De expertise van bedrijven kan daarbij van grote waarde zijn, bijvoorbeeld op het gebied van energievoorziening, huisvesting, ICT en bankzaken”, aldus prins Jaime in een reactie.

  Voor zijn benoeming in Vaticaanstad, waar hij vorig jaar het koningspaar vergezelde bij het eerste Nederlandse staatsbezoek aan een paus, werkte de prins als Grondstoffengezant en als diplomaat in onder meer Irak en Afghanistan. Zijn detachering in Genève begint op 1 september en past volgens Buitenlandse Zaken bij de Nederlandse inzet om het bedrijfsleven actief te betrekken bij ontwikkelingsvraagstukken.

  11 juli 2018 - 15:59