×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Jaime op werkbezoek in Jordanië

  Prins Jaime op werkbezoek in Jordanië

  Prins Jaime is deze week voor zijn eerste veldbezoek in zijn nieuwe functie als speciaal adviseur van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR in Jordanië. Doel van zijn reis is uit te zoeken hoe de particuliere sector kan bijdragen aan oplossingen voor problemen als energie, financiën en onderwijs voor vluchtelingen en hun gastgemeenschappen.


  De neef van koning Willem-Alexander, tot deze zomer vier jaar Nederlands ambassadeur bij het Vaticaan, is door Buitenlandse Zaken uitgeleend aan de Verenigde Naties voor een nieuwe functie die erop is gericht de kennis en innovatiekracht van bedrijven in te zetten voor de opvang van vluchtelingen.

  Dat de eerste werkreis dan ook naar Jordanië voerde, een land dat grote aantallen vluchtelingen uit onder meer Irak, Palestina en Syrië herbergt, is dan ook logisch. "Wereldwijd breekt het aantal vluchtelingen het ene trieste record na het andere", aldus Jaime bij zijn aanstelling. "Dat legt enorme druk op organisaties zoals UNHCR die zorgen voor goede opvang. De expertise van bedrijven kan daarbij van grote waarde zijn, bijvoorbeeld op het gebied van energievoorziening, huisvesting, ICT en bankzaken."

  De prins-diplomaat constateerde bij een bezoek aan het Zaatari vluchtelingenkamp een "ongelooflijke veerkracht". Hij stelde vast dat ondernemerschap er duidelijk zichtbaar is. "In het Azraq-kamp zorgt de door @IKEAFoundation gedoneerde zonne-energiecentrale voor meer veiligheid + economische activiteit + voorlichting + CO2-neutraal!", twitterde prins Jaime na zijn bezoek.

  20 september 2018 - 10:32