×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Jaime eert grootvader tijdens Dachau-herdenking

  Prins Jaime eert grootvader tijdens Dachau-herdenking

  Prins Jaime de Bourbon de Parme houdt zaterdagmiddag een toespraak bij het Nationaal Dachau Monument in het Amsterdamse Bos. Die dag wordt de bevrijding van het concentratiekamp Dachau herdacht, op 29 april 1945.


  Jaime heeft een persoonlijke reden om bij de herdenking aanwezig te zijn. Zijn grootvader, Xavier de Bourbon de Parme, zat ook in Dachau gevangen en werd in 1945 door Amerikaanse eenheden bevrijd. Van 1933 tot 1945 zijn in totaal 206.000 gevangenen in Dachau ondergebracht, waaronder ruim 2000 Nederlanders. Volgens de officiële cijfers zijn 31.591 mensen in het kamp om het leven gekomen, maar in werkelijkheid is dit aantal veel groter geweest.

  Bij de herdenking spreekt ook film- en televisieproducent Gijs van de Westelaken, mede-auteur van het boek De bus uit Dachau. Muzikale omlijsting vindt plaats door de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers. Na kransleggingen zullen oud-Dachauers de traditionele rondgang door het monument aanvoeren.

  16 april 2014 - 11:29